OSMANİYE / MERKEZ - Şehit Yasemin Tekin Ortaokulu

Eyl

Mevlit Kandili münasebetiyle okulumuzda birçok etkinlik yapıldı.Bu etkinliklerden biri de ;okul idaresi tarafından tüm sınıflara ikram yapılmasıydı.

Okulumuz Dinkültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz ; sınıfları tek tek dolaşarak bu günün anlam ve önemini öğrencilerle paylaştı.

Eyl

Başta büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükran ile anıyor, hayatta olan gazilerimize de minnet, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

Eyl

Okulumuz öğrencileri ile birlikte ilköğretim haftası etkinlikleri kapsamında Şehit Yasemin Tekin'in kabrini ziyaret ettik. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılının 11-15 Eylül tarihlerini kapsayan İlköğretim Haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı. Düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.Okulumuz öğrencileri ve Türkçe öğretmenimiz Sevda Kaynar İlköğretim Haftası programını düzenlediler.

Eyl

Değerli veliler ve öğrencilerimiz 2023-2024 Eğitim Öğretim yılınız hayırlı olsun. Ders kitaplarınız hazır bir şekilde sizleri bekliyoruz. Başarılı bir yıl dileriz.

May

Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım, gözüm arkada kalmayacak. Zafer "Zafer benimdir" diyebilenlerindir(Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

May

8. sınıf öğrencilerimiz Mayıs ayı içerisinde liseleri tanımak ve okul tercihlerinde kolaylık sağlamak amacı ile Osmaniye TOBB Fen Lisesi, Hasan Aybaba Anadolu Lisesi ve Sosyal Bilimler Anadolu Liselerini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz liselerin başarıları, yaptıkları çalışmalar, okulların sosyal ve fiziki koşulları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Ziyaret ettikleri okulların öğrencileri ile sohbet etme ve soru sorma imkanı bulan öğrencilerimiz liseleri daha iyi tanıyarak, sınava yönelik çalışmalarını daha bilinçli ve istekli sürdürme fırsatı elde ettiler. Bu geziler öğrencilerimizin hedeflerine ulaşma motivasyonlarını arttırarak süreci daha iyi yönetmelerine hizmet edecektir.

Nis

3 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda yapılan etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Özel eğitim öğrencimiz avm de kendi resim sergisini açtı. Öğrencimiz resim alanında eğitim alarak nelerin başarılabileceğini bizlere gösterdi. Kendisini ve emeği geçenleri tebrik ederiz.

Şbt

Merkez Şehit Yasemin Tekin Ortaokulu e-twinning projeleri yürüten öğretmenleri Kadem Şavran ve Gözde Agadangil Güvenli İnternet Günü ile ilgili çeşitli etkinlikler hazırlayarak farkındalık yarattılar. Güvenli İnternet kullanımı ile ilgili pano hazırlandı. Öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve okul personeline güvenli internet kullanımı ile ilgili seminer verildi. Velilere ve öğrencilere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Öğrenciler, Güvenli İnternet Günü ile ilgili slogan ve boyama çalışmaları yapıp okul panosunda sergilediler.